*
KROGERSBO GETGÅRD

Getmjölkens snälla egenskap

Getmjölk innehåller lite mindre fett än komjölk, ca 3,2 %. Fettet är dessutom mer lättsmält. Många med laktosintolerans eller andra problem med magbalansen kan tåla och må bra av getmjölk eller getost. Smaken på osten påverkas av vad getterna betat och fodret i övrigt, och den varierar något beroende på årstid. All ost som produceras på Krogersbo är pastöriserad och innehåller inga tillsatser förutom vegetabilisk löpe, salt och syrakultur plus eventuellt vitmögel.

Krogersbo Getost – Getaost av fetatyp, marinerad i rapsolja, örter och vitlök. Säljs i glasburk med 300 g eller 150 g ost.
Crèmeost – Färskost, naturell eller smaksatt med vitlök. 100 g och 200 g.
Caprin – Vitmögelost som varierar i smak efter hur länge den är lagrad.
Krogersbo Lagrad – Smakrik hårdost.